Kåseri

Publicerat

Tack farfar för att vi hamnade i Bohuslän!

Jag känner mig så lyckligt lottad här i livet. Har en underbar familj som ger mig stöd och glädje. En stor härlig släkt som bryr sig. Helt fantastiska kollegor och kunder som bidrar till min känsla att det är roligt att gå till jobbet. Jag har även förmån att få köra Body Pump med världens bästa pump deltagare på Sveriges bästa gym Tedactive. Jag bor och arbetar i Sveriges vackraste område med varierande natur. Skog, sjöar, klippor och hav. Ganska så unikt. Denna underbara vackra skärgård. Kan det vara bättre? Knappast.

VEM är då jag? Jag bor i Tanumshede med min man och min lycka är stor när våra ungdomar som idag bor på andra orter för studier och jobb, kommer på besök. Jag lockar gärna med mat och annan service.

När jag var liten bodde min familj i Göteborg och min pappa Jan drev familjeföretaget Vasco AB ihop med sin pappa o sina syskon. Vasco är ett kemiskt tekniskt företag som producerar rengöringsmedel och hygien produkter. På mitten av 70 talet beslutades det att Vascos verksamhet behövde nya lokaler och man letade efter nya lokaler på olika orter i Sverige. Jag kommer ihåg att vi var bla i Mellerud för att leta lokaler men jag är så glad över min farfars kärlek till Evert Taube och Bohuslän. Dessa två viktiga faktorer var bidragande orsaker till att valet för nya lokaler blev ABBAs tomma sillfabrik i Grebbestad. Vilken lycka att vi hamnade där. Absolut inget fel på Mellerud men iallafall.

Efter ca 20 år i Grebbestad hade företaget växt såpass mycket så det var dags igen att leta nya lokaler. Denna gång gick flyttlasset till mer anpassade lokaler i Fjällbacka. När jag tänker på vad som är viktigt för vår verksamhet så är det vår kunskap, bra lokaler och maskinpark, bra samarbetspartner som kunder som vill växa, kunniga leverantörer och bra kontakter med bank, myndigheter och andra externa parter som finns som stöd för vår verksamhet. Det är så otroligt många regler och villkor som skall följas när man driver en kemisk teknisk verksamhet. Men det finns ytterligare en sak som faktiskt är otrolig viktig utan att man kanske tänker direkt på detta. Vår omgivning. Vår natur. Våra små charmiga samhällen. Havet. Fiskebåtarna. Vackra sommardagar är underbara men helt ärligt så är även höststormarna vid havet väldigt mäktiga. Eller en dag i november med lite snö och vintersol.

Jag måste få berätta om ett besök som vi på Vasco hade 2005. Det var en ganska ny kund till oss, David, som ringde och undrade om han fick komma på besök. Vi hade aldrig träffats bara haft massor med mailkontakt och en del telefonsamtal. Vi bestämde att David som bor i Sydkorea skulle besöka oss under 5 dagar i november. Oh vad jag funderade på vad vi skulle göra. Stockholm eller Göteborg. Boka fint hotell? Gå på någon konsert. Cirkus. Stadsmuseum. Nej…. David skulle få se vår natur. Vår omgivning. Det vi i Tanum kan bjuda på.

Vädret var på vår sida. Dessa 5 dagar var för det mesta soliga. Så när vi inte var på Vasco och diskuterade produkter och affärer så åkte vi runt i Tanum. Vi var i Krossekärr med en picknickkorg. Tog färjan till Hamburgö, självklart med en kanna kaffe. Halvdag uppe i Bullaren. Besökte Vitlycke såklart. Som present hem till sin familj fick David olika figurer från bla Vitlycke. Som ni förstår så besökte vi många fantastiska platser dessa dagar och jag kommer ihåg att jag kände en stolthet när jag guidade runt David i vår kommun.

Det är snart 10 år sedan vi hade detta besök och jag förstår att detta besök även betydde mycket för David. Vi var på besök i Sydkorea hos David och hans familj för snart 1 år sedan och Davids fru pratade om de fantastiska fotografierna som David hade tagit under besöket 2005 och visat sin familj. David är fortfarande en kund till Vasco fastän att det geografiska avståndet är stort men genom våra besök så är samarbetet nära. Tack farfar för att vi hamnade i Bohuslän.

Lotta Kristiansen
VD Vasco AB