Sponsring

Fadder till renar på Nordens Ark

Genom engagemang och bidrag så har Vasco blivit en stolt fadder till dessa fantastiska renar på Nordens Ark.

f_c9a96ac361f79a3c1431

Vi sponsrar skidskytten Caroline Olsson

©Leif_Söderberg_2 ©Leif_Söderberg

Namn: Caroline Olsson
Född: 21 augusti 1993
Bor: Östersund
Uppvuxen: Fjällbacka
Klubb: Biathlon Östersund
Utbildning: Pluggar till Byggingenjör men läser även gärna fristående kurser inom idrott och hälsa eller ekonomi då tillfälle ges.
Intressen: Idrott, umgås med familj och vänner, baka
Kontakt: carro.olsson_93@hotmail.com

Jag är en glad, målinriktad och ambitiös tjej med mycket vilja och envishet. Jag har alltid varit en aktiv person som tyckt om idrott av alla dess slag. I ungdomsåren tränade jag mest fotboll och skytte men testade även på dans, friidrott, orientering och ridning. Min skidskyttekarriär började först när jag som 16 åring flyttade upp till Torsby och började på skidskyttegymnasiet där, jag ville prova att kombinera skyttet som jag gillade med den fysiska träningen som jag också älskade. Innan dess hade jag nästan aldrig åkt skidor, mer än vid fjällsemestrar med familjen, så detta var en stor utmaning! Men i efterhand är jag väldigt glad att jag fick chansen och vågade prova, är helt fast för sporten! Försöker nu på bästa sätt bedriva en så bra elitidrottssatsning som möjligt, där mina sponsorer är guld värda för att optimera förutsättningarna, med mål mot världstoppen och större mästerskap.

 

Vi sponsrar Tanums idrottsförening

TIF-logo-webVälkommen att vara med i vår förening där alla kan vara med!
Sparvallen är till för dig och alla andra som är intresserade av idrott av något slag. Du kan vara barn, ungdom, förälder, tränare, ledare, motionär. Här finns träningsmöjligheter för alla och på lika villkor, ung som äldre.

Föreningen har olika inriktningar t.ex. fotboll, friidrott, skidor, barngympa – Bamsegympa, och promenadgrupp. Promenadgruppen går på tur varje tisdag och tar med sig boende på Hedegården, varannan vecka. Vi gör skidspår i Ranebo och arrangerar skidtävlingen Raneboloppet. På hösten blir det rullskidstävlingar i Tanumshede. Flera olika friidrottstävlingar och fotbollsturneringar står också på vårt program.

”Lek- och lärplatsen” inleddes förra året. Onsdagseftermiddagar träffas barn och unga på Sparvallen. De använder efter egen fantasi plats och utrustning för olika idrotter som finns till förfogande.

Vi anordnar även Bingolottsförsäljning och andra lotterier t.ex. Drive in Bingo vid Tanumsskolan och bingo i Bygdegården. Förra året firade föreningen 50 år med bingon i Bygdegården.

Föreningens aktiva medlemmar är med och strandstädar vår och höst i projekt ”Städa Sverige”.

Vi hoppas att Sparvallen skall vara en naturlig samlingspunkt för alla som på något sätt är intresserade av idrott. Vi vill satsa på ett bra kamratskap mellan barn, ungdomar och vuxna. Att komma till Sparvallen skall kännas spännande och tryggt.

TIF är en förening med många engagerade eldsjälar och sponsorer. De är de som gör det möjligt att föreningen lever vidare och utvecklas. Vi måste vårda dem väl och göra deras arbete och insatser kända.

Med idrottsliga hälsningar
Tanums IF
Styrelsen

Vi sponsrar Grebbestads IF

GIF-logo-webGrebbestads IF bildades på initiativ av gymnastikläraren på Folkhögskolan Anders Eliasson den 28 maj 1922. Vi firade således 93 år under denna vår.

Från början var det allmän idrott på schemat – fotboll, friidrott, skytte och mycket annat. Genom åren har GIF varit verksam inom 16 olika sporter.

Sedan 1970-talet är det mest fotboll på programmet, och där har vi faktiskt varit ganska framgångsrika. Första seriesegern vanns säsongen 1932/33 och den senaste, och trettonde, vanns 2013 i div. III. Sedan 2014 spelar A-laget i div. II och 2015 spelar vårt Andralag i div. V.

Många av seniorerna är fostrade i våra egna led, GIF har ju en mycket aktiv Ungdomssektion med ca 100 ungdomar, både pojkar och flickor,  i åldrarna 7 till 17 år i 9 olika lag och ca 25 ledare som stöttar och undervisar dem.

Vi har dessutom en bordtennissektion där både ungdomar och en del äldre är aktiva som tränar och spelar lite tävlingar.

Vi sponsrar Hamburgsunds IF

HIF-logo-webIF verksamhet 2015:

  • Ett herrlag, ett damlag, åtta ungdomslag.
  • Spinning, tennis och badminton i idrottshallen.
  • Fotbollsskola v.29
  • Tider till tennisspel ute, kan köpas på Hamburgsunds Skor.
  • Bingo Kville bygdegård året runt, måndagar 19.00 året runt.
  • Försäljning av bingolotter sker på Ica Skutan i Hamburgsund.
  • Vi har ca 70 stycken bra sponsorer som stödjer vår verksamhet.

Tanums kommun bygger nya lokaler till Hamburgsunds IF i anslutning till idrottshallen, klart sista maj.

Öringsakademien

LoggaÖringsakademien är en intresseförening som jobbar med att skapa fria vandringsvägar för den lekande Havsöringen. Förbättra och förstärka lekområdena och värna om biologisk mångfald i vattendragen. Ytterligare en målsättning är att höja den allmänna kunskapen kring fiskeregler och fiskeetik vid kustfisket. Till sist men inte minst, vuxna människor som gör trevliga saker tillsammans.

Medlemmar i Öringsakademien har som största mål att se till att våra vattendrag är i exemplariskt skick genom att vi vandrar längst bäckarna. Tar hand om ev. hinder som stenar och stockar. Om det är dåligt med grus för öringen att leka i så transporterar vi ut detta till utvalda platser.  Vi utför även elfiske för att se hur bäckarna påverkas från år till år.

Men vid sidan utav allt arbete i bäckarna så är vi ute och föreläser om hur viktig havsöringen är för oss, och vilken betydelse den faktiskt har i näringskedjan.

Sen arbetar vi inte bara, utan försöker att även ha lite trevliga träffar tillsammans med olika fisketävlingar, grill och fika vid vattnet och försöker även åka iväg på studiebesök.

Läs mer om vilka vi är och vad vi gör på www.oringsakademien.se , eller på våran Facebooksida.