Vi sponsrar Tanums idrottsförening

Välkommen att vara med i vår förening där alla kan vara med!

Sparvallen är till för dig och alla andra som är intresserade av idrott av något slag. Du kan vara barn, ungdom, förälder, tränare, ledare, motionär. Här finns träningsmöjligheter för alla och på lika villkor, ung som äldre.

Föreningen har olika inriktningar t.ex. fotboll, friidrott, skidor, Bamsegympa, Taekwondo och promenadgrupp. Promenadgruppen går på tur varje tisdag och tar med sig boende på Hedegården, varannan vecka. Vi gör skidspår i Ranebo och arrangerar skidtävlingen Raneboloppet. Varje sommar arrangerar vi Tanumsloppet med start och målgång vid Tanums Shoppingcenter. Flera olika friidrottstävlingar och fotbollsturneringar står också på vårt program.

”Lek- och lärplatsen” har vi på onsdagseftermiddagar. Då träffas barn och unga på Sparvallen. De använder efter egen fantasi plats och utrustning för olika idrotter som finns till förfogande.

Vi anordnar även Bingolottsförsäljning och andra lotterier t.ex. Drive in Bingo och bingo i Bygdegården. Vi har nu haft vår bingo i över 50 år!

Föreningens aktiva medlemmar är med och strand-städar vår och höst i projektet ”Städa Sverige”.

Vi hoppas att Sparvallen skall vara en naturlig samlingspunkt för alla som på något sätt är intresserade av idrott. Vi vill satsa på ett bra kamratskap mellan barn, ungdomar och vuxna. Att komma till Sparvallen skall kännas spännande och tryggt.

TIF är en förening med många engagerade eldsjälar och sponsorer. De är de som gör det möjligt att föreningen lever vidare och utvecklas. Vi måste vårda dem väl och göra deras arbete och insatser kända.

Med idrottsliga hälsningar
Tanums IF
Styrelsen

Vi sponsrar Grebbestads IF

Grebbestads IF bildades på initiativ av gymnastikläraren på Folkhögskolan Anders Eliasson den 28 maj 1922. Vi firade således 93 år under denna vår.

Från början var det allmän idrott på schemat – fotboll, friidrott, skytte och mycket annat. Genom åren har GIF varit verksam inom 16 olika sporter.

Sedan 1970-talet är det mest fotboll på programmet, och där har vi faktiskt varit ganska framgångsrika. Första seriesegern vanns säsongen 1932/33 och den senaste, och trettonde, vanns 2013 i div. III. Sedan 2014 spelar A-laget i div. II och 2015 spelar vårt Andralag i div. V.

Många av seniorerna är fostrade i våra egna led, GIF har ju en mycket aktiv Ungdomssektion med ca 100 ungdomar, både pojkar och flickor,  i åldrarna 7 till 17 år i 9 olika lag och ca 25 ledare som stöttar och undervisar dem.

Vi har dessutom en bordtennissektion där både ungdomar och en del äldre är aktiva som tränar och spelar lite tävlingar.

Vi sponsrar Hamburgsunds IF

IF verksamhet 2015:

  • Ett herrlag, ett damlag, åtta ungdomslag.
  • Spinning, tennis och badminton i idrottshallen.
  • Fotbollsskola v.29
  • Tider till tennisspel ute, kan köpas på Hamburgsunds Skor.
  • Bingo Kville bygdegård året runt, måndagar 19.00 året runt.
  • Försäljning av bingolotter sker på Ica Skutan i Hamburgsund.
  • Vi har ca 70 stycken bra sponsorer som stödjer vår verksamhet.

Tanums kommun bygger nya lokaler till Hamburgsunds IF i anslutning till idrottshallen, klart sista maj.

Öringsakademien

Öringsakademien är en intresseförening som jobbar med att skapa fria vandringsvägar för den lekande Havsöringen. Förbättra och förstärka lekområdena och värna om biologisk mångfald i vattendragen. Ytterligare en målsättning är att höja den allmänna kunskapen kring fiskeregler och fiskeetik vid kustfisket. Till sist men inte minst, vuxna människor som gör trevliga saker tillsammans.

Medlemmar i Öringsakademien har som största mål att se till att våra vattendrag är i exemplariskt skick genom att vi vandrar längst bäckarna. Tar hand om ev. hinder som stenar och stockar. Om det är dåligt med grus för öringen att leka i så transporterar vi ut detta till utvalda platser.  Vi utför även elfiske för att se hur bäckarna påverkas från år till år.

Men vid sidan utav allt arbete i bäckarna så är vi ute och föreläser om hur viktig havsöringen är för oss, och vilken betydelse den faktiskt har i näringskedjan.

Sen arbetar vi inte bara, utan försöker att även ha lite trevliga träffar tillsammans med olika fisketävlingar, grill och fika vid vattnet och försöker även åka iväg på studiebesök.

Läs mer om vilka vi är och vad vi gör på www.oringsakademien.se , eller på våran Facebooksida.